Nieuws:

25 juli 2018 - Denemarken

Na een lange tijd van voorbereiding en training, zijn wij op 18 juli vertrokken naar Denemarken om daar deel te nemen aan de Internationale Show. Met 5 auto's, 7 pony's en 15 mensen was het een hele karavaan die om 4.30 uur 's ochtends uit Wamel vertrok.Zelf hadden we Izzy en Elvine bij voor de keuring en Beezie voor de gebruiksrubrieken. Na een dag reizen kwamen we aan in Herning. De pony's hadden de reis goed doorstaan. Na een nachtje in de quarantaine stallen gestaan te hebben, konden ze donderdagochtend hun eigen stallen in. Na een dag Legoland en een dag terreinverkennen, was het vrijdagavond tijd voor een korte openingscermonie. Zaterdag begonnen de wedstrijden en keuringen.

Finn was al vroeg aan de beurt met Beezie voor de Lead Rein rubriek. Hij behaalde hier een nette zesde plaats. In de Dressuur behaalde Nicole met Beezie een vijfde plaats. Dick heeft Beezie in de vaardigheid gereden. Ze gingen als een speer, maar hadden helaas twee balletjes eraf. Dit resulteerde in een zesde plaats. In de Engelse rubriek Open Driven, de laatste rubriek van de dag, was er enkel Nederlandse deelname. Nicole wist hier met Beezie de derde plaats te bezetten, met mooie commentaren van de jury.

In de keuringsbaan was Izzy op zaterdag al aan de beurt. Als driejarige viel zij onder de jeugdpony's. Ze is met haar mushroomkleur een opvallende verschijning en wist de jury te imponeren. Ze werd eerst rubriekswinnaar en vervolgens ook medium jeugdkampioen bij de kleurpony's. Een mooi resultaat! Zondag mocht zij terugkomen en wist zij haar succes te bevestigen door ook kampioen van alle medium kleurmerries te worden. Ze wist hierbij de oudere merries met glans te verslaan. Bij het algemeen kampioenschap medium pony's moest ze een hengst voor laten gaan, maar Izzy wist daar alsnog het reservekampioenschap te bemachtigen. Een prestatie om trots op te zijn!

Ook voor Elvine was er succes in de keuringsbaan, ook zij wist haar rubriek te winnen!

We hebben een geweldig weekend gehad; veel gezelligheid met de mede-deelnemers uit Nederland en buitenland en mooie resultaten!


3 juni 2018 - Veulens geboren

Nadat afgelopen jaar de hengst Sietse v. Vries bij ons in de wei heeft gelopen, hebben we vol verwachting uitgekeken naar zijn veulens. Er zijn vier veulens geboren. Nikita verrasste ons al vroeg in het jaar met een zwart hengstveulen, Matteo van 't Heut. Hij werd vier weken later gevolgd door ngo een hengstveulen van Patricia; een vos met lichte manen en veel maat die de naam Mickey van 't Heut heeft meegekregen. Hierna volgden nog twee merrieveuelens: Macy van 't Heut van Gwynne en Maelynn van 't Heut van Caitlynn. Beide zijn mooie veulens met een vos kleur. Wij zijn tevreden!


25 september 2017 - Keuringsresultaten

De premiekeuring zit er weer op, we kunnen hier tevreden op terugkijken.  Ons hengstveulen Labyrint mocht helaas geen premie in ontvangst nemen, de drie merrieveulens Lynn, Livienne en Lizz werden wel geprimeerd! Ook de beide enters, Kwinty en Kaeden ontvingen een enterpremie. Bij de twenters wisselend succes. Iliyah heeft helaas geen premie gekregen. Haar zus Izzy wel en zij kwam op kop in haar rubriek!! Een mooie afsluiting van de jeugd. De drie oudere merries Halina, Gwynne en Aliyah ontvingen netjes hun 2e premie. Al met al een gezellige dag met nette resultaten.


5 augustus 2017  - Veulens

Alle veulens van dit jaar zijn inmiddels geboren. Een vos hengstveulen van Gwynne; Labyrint van 't Heut (van Thijmen), een vos merrieveulen van Elvine; Lyvienne van 't Heut (van Diego B. v. Hedel), en twee zwarte merrieveulens (jawel): Caitlynn kreeg een mooi groot veulen van Enrique v. Gelre, Lynn van 't Heut. Aliyah kreeg een veulen van Fireball v. Gelre, Lizz van 't Heut.  Het is een apart gezicht in de wei ;)


19 februari 2017:

Een niet zo goed begin van 2017...

Gisteravond hebben we helaas onze Thijmen moeten laten inslapen. Twee weken geleden werd hij flink ziek, longontsteking en hoge koorts. Toch knapte hij daarvan op, maar afgelopen week ging het weer mis. Nu kwam er een ontsteking in zijn hoofd, zijn linkeroog zat helemaal dicht. Ook dit leek nog op te knappen, maar gisteren bleek toch dat Thijmen dit niet kon verwerken. Hij kon niet meer op zijn benen staan en uiteindelijk was hij niet meer te redden. We missen hem!

 


 

 

8 september 2016:

Ook wij hadden afgelopen zaterdag onze jaarlijkse premiekeuring. Zo rond half zeven waren onze dames via de rode loper in de hal voor een succesvolle dag: Kay, Kick en Kaeden behaalden hun veulenpremie, Kwinty net niet. Izzy en Iliyah kregen een enterpremie, Halina haar twenterpremie. Tweede premies waren er voor Gwynne, Flair en Danish Dyanne (ze is nu kroon!) en voor Elvyne was er een eerste premie met kopplaats!


 

15 juni 2016:

Vandaag is het laatse veulen geboren. Danish Dyanne kreeg een merrieveulen met de naam Kwinty van 't Heut.


 

24 mei 2016:

Vannacht is het derde veulen geboren. Flair kreeg haar eerste veulen, een merrie. Verrassend was de kleur van deze pony. Niet vos, zoals we verwachtten, maar mushroom. We zijn erg blij met deze Kaeden van 't Heut!


 

1 mei 2016:

Het eerste veulen van dit jaar is geboren op 6 mei. Het is een hengstveulen van Caitlynn, de vader is Elmar v.d. Egchelsehei. Hij heeft de naam Kay gekregen.

Zijn halfbroertje werd op 11 mei geboren. Zijn moeder is Patricia. Deze mooie jongen heet Kick van 't Heut. Voor foto's van de beide veulens, klik hier.

Elmar v.d. Eghelsehei

9 april 2016:

Vandaag is Gwynne naar de stamboekopname geweest. Zij is gemeten op 100 cm en opgenomen in het stamboek met een score van 75/75.


28 september 2015: Uitslagen premiekeuring Bergharen

De premiekeuring is weer voorbij en we kunnen terugkijken op twee dagen met goede resultaten.

Op vrijdag was de jeugd aan de beurt. De beide enters, Hind en Halina van ’t Heut behaalden netjes hun enterpremie. Bij de twenters was er een premie voor Gwynne van ’t Heut. Ghyslaine wist helaas geen premie te behalen.

De zaterdag begon met mooie premies voor de beide hengstveulens, Jay van ’t Heut en Jurre van ’t Heut wisten beide de tweede plaats in hun rubriek te bemachtigen. Ook de twee merrieveulens, Izzy en Iliyah behaalden vlot hun veulenpremie.

Bij de driejarige merries stonden Fay en Flair van ’t Heut beiden met een vlotte tweede premie op de tweede plaats in de rubriek. Voor Elvyne was er na de mooie eerste premie van vorig jaar dit jaar een tweede premie. Dit is jammer, maar vormt meteen een mooie uitdaging voor volgend jaar! Danish Dyanne van ’t Heut was hekkensluiter in haar rubriek, maar gelukkig nog wel met een tweede premie.

Bij de kroonmerries wist Caitlynn haar eerste premie te behouden. Aliyah haalde in haar rubriek een mooie tweede premie.

Al met al waren het goede keuringsdagen waar we met een tevreden gevoel op terug kunnen kijken! Kijk voor de totale uitslag op www.spf-bergharen.nl


4 juli 2015: Het laatste veulen is geboren

Vanmorgen vroeg heeft Aliyah een merrieveulen gekregen: Iliya van 't Heut.  Vader is Narcos van Stal 't Hurkske. Dit is het laatste veulen wat dit jaar geboren wordt. De eindstand is nu 2 om 2.

Nikita is helaas toch gust gebleven

Iliyah


28 juni 2015: Uitslagen Jubileumkeuring

Gisteren vond in Bergharen de Jubileumkeuring van de fokvereniging Maas & Waal en Rijk van Nijmegen plaats. Wij hadden vier pony's opgegeven voor de keuring en Beezie liep mee in de aangespannen rubrieken.

De uitslagen van onze pony's waren als volgt:

Jay van 't Heut eindigde op kop in zijn rubriek en Gwynne van 't Heut eindigde op de derde plek. Elvyne van 't Heut stond op de tweede plek, direct achter de dagkampioen. Flair van 't Heut was de laatste in de ring en ook zij eindigde op een mooie derde plek. Beezie wist zowel bij de enkelspannen als in het damesnummer de derde plek te veroveren.

Tot slot kwamen de stalgroepen in de baan. Wij hadden alle pony's de we bij ons hadden op een rijtje gezet. Een hele uitdaging om deze vier netjes naast elkaar te laten lopen, maar het is gelukt en ze werden beloond met een mooie tweede plek.

Kijk voor de totale uitslag op www.spf-bergharen.nl


9 juni 2015: Veulennieuws!!!

De eerste veulens zijn geboren! Op 30 april kreeg Caitlynn een mushroom merrieveulen: Izzy v. Stal 't Heut. (v. Narcos v. St. 't Hurkske)

Elvyne kreeg haar eerste veulen op 7 mei;  Een vos hengstveulen: Jay van 't Heut. (v. Euforie v.d. Wechterholt)

Het derde veulen van dit jaar was voor Patricia. Haar hengstveulen Jurre van 't Heut (v. Narcos v. St. 't Hurkske) werd geboren op 12 mei.

 

We wachten nog op twee veulens van Nikita en Aliyah.

 

Voor foto's van de veulens, klik hier!

 


5 mei 2015: Elmar v.d. Egchelsehei

De hengst Elmar v.d. Egchelsehei is gearriveerd op stal 't Heut. Deze kleine maats 1e premie voshengst werd in 2014 goedgekeurd. Hij is eigendom van J.H. Wolters te Elst en zal het komende dekseizoen bij ons in de wei lopen.

 


11 april 2015: Stamboekopname

Vandaag zijn Fay en Flair naar de Stamboekopname in Bergharen geweest. Beide pony's werden met een goede beoordeling opgenomen in het stamboek.

 


11 december 2014: Hengstenkeuring

Vandaag is onze hengst Frisq van 't Heut naar de jong hengstenkeuring geweest. Frisq is een zoon van Narcos van Stal 't Hurkske en de eerste premiemerrie Wyanne van 't Heut.

Helaas is Frisq de eerste bezichtiging niet doorgekomen. Hij is inmiddels verkocht naar Duitsland.

 


28 september 2014: Uitslagen Premiekeuring.

Vrijdag en gisteren hadden we weer onze jaarlijkse fokdag en premiekeuring. Dertien pony’s hadden we opgegeven en twaalf hebben we er laten zien.

Aliyah had toch nog teveel last van een hoefzeer aan haar rechtervoorbeen en hebben we daarom teruggetrokken.

De jonge pony’s hebben alle vier netjes hun premie behaald op vrijdag. Enterpremie voor Ghyslaine en Gwynne en twenterpremie voor Fay en Flair.

Op zaterdag hadden we drie veulens mee, Hidde werd helaas niet geprimeerd, Halina en Hind haalden wel een veulenpremie.

Na de pauze waren onze oudere merries aan de beurt met gelijk een droomstart:

Elvyne begon op een tweede plek in de kleine maat, mocht vervolgens aan kop en werd bekroond met een eerste premie. Ellianne behaalde daarna een tweede.

Toen was het de beurt aan Caitlynn, “gewoon” erbij in de grote maat en ook voor haar een eerste premie. Danish Dyanne behaalde daarna weer een tweede.

Bleef Beezie nog over, alles er aan doen om toch af te sluiten met een dikke tweede hadden we ons voorgenomen, dan wordt ze kroon en gaat ze daarna volledig in de sport.

Ze valt dan al op tussen de rest omdat ze op ijzers staat, buiten op de stoep wordt ze nagekeken.

Dan begin je in de rubriek op plaats zes (van zes). Na een rondje stappen schuift ze op naar plaats vier en toen … jury blijft kijken, extra jurylid erbij en uiteindelijk ook voor Beezie een eerste premie!

Resultaten die we van tevoren niet durfden te bedenken!

BeezievantHeut     CailtynnvantHeut

 


17 juli 2014: Update veulens!

Deze maand zijn veulen nummer twee en drie geboren, de laatsten van dit jaar. Op 2 juli kreeg Nikita haar VOSkleurige zoon Hidde met als vader Narcos.

Vanochtend zorgde Aliyah voor een verrassing, zij liep in het land met een merrieveulen, ook van Narcos. Zij krijgt de naam Hind.

Gelukkig is alles gezond. De eerste foto's van deze veulens zijn te vinden op de fotopagina.

 


3 mei 2014: Eerste veulen geboren!

Vanavond is het eerste veulen geboren bij Stal 't Heut.

Een merrieveulen bij Caitlynn met als vader Narcos.

Haar naam: Halina van 't Heut.

 Halina van t Heut

 


18 april 2014: Veulens verwacht

Dit jaar worden er vier veulens verwacht, allen van de hengst Narcos van Stal 't Hurkske.

Narcos

 


12 april 2014: Stamboekopname

Vandaag zijn Elvyne en Ellianne opgenomen in het stamboek met mooie cijfers.

Elvyne heeft een stokmaat van 92 cm

Ellianne heeft een stokmaat van 96 cm


12 april 2014: ABOP

Vandaag heeft onze hengst Thijmen van Stal Polderzicht een ABOP-proef gelopen.

Hij deed dit heel braaf en behaalde een B-certificaat met 82 punten.

Thijmenaangespannen

Marleen Bos bedankt voor het trainen en rijden van Thijmen!