25 juli 2018 - Denemarken

Na een lange tijd van voorbereiding en training, zijn wij op 18 juli vertrokken naar Denemarken om daar deel te nemen aan de Internationale Show. Met 5 auto's, 7 pony's en 15 mensen was het een hele karavaan die om 4.30 uur 's ochtends uit Wamel vertrok.Zelf hadden we Izzy en Elvine bij voor de keuring en Beezie voor de gebruiksrubrieken. Na een dag reizen kwamen we aan in Herning. De pony's hadden de reis goed doorstaan. Na een nachtje in de quarantaine stallen gestaan te hebben, konden ze donderdagochtend hun eigen stallen in. Na een dag Legoland en een dag terreinverkennen, was het vrijdagavond tijd voor een korte openingscermonie. Zaterdag begonnen de wedstrijden en keuringen.

Finn was al vroeg aan de beurt met Beezie voor de Lead Rein rubriek. Hij behaalde hier een nette zesde plaats. In de Dressuur behaalde Nicole met Beezie een vijfde plaats. Dick heeft Beezie in de vaardigheid gereden. Ze gingen als een speer, maar hadden helaas twee balletjes eraf. Dit resulteerde in een zesde plaats. In de Engelse rubriek Open Driven, de laatste rubriek van de dag, was er enkel Nederlandse deelname. Nicole wist hier met Beezie de derde plaats te bezetten, met mooie commentaren van de jury.

In de keuringsbaan was Izzy op zaterdag al aan de beurt. Als driejarige viel zij onder de jeugdpony's. Ze is met haar mushroomkleur een opvallende verschijning en wist de jury te imponeren. Ze werd eerst rubriekswinnaar en vervolgens ook medium jeugdkampioen bij de kleurpony's. Een mooi resultaat! Zondag mocht zij terugkomen en wist zij haar succes te bevestigen door ook kampioen van alle medium kleurmerries te worden. Ze wist hierbij de oudere merries met glans te verslaan. Bij het algemeen kampioenschap medium pony's moest ze een hengst voor laten gaan, maar Izzy wist daar alsnog het reservekampioenschap te bemachtigen. Een prestatie om trots op te zijn!

Ook voor Elvine was er succes in de keuringsbaan, ook zij wist haar rubriek te winnen!

We hebben een geweldig weekend gehad; veel gezelligheid met de mede-deelnemers uit Nederland en buitenland en mooie resultaten!

Klik hier voor foto's van ons avontuur.