15 juni 2016:

Vandaag is het laatse veulen geboren. Danish Dyanne kreeg een merrieveulen met de naam Kwinty van 't Heut.


 

24 mei 2016:

Vannacht is het derde veulen geboren. Flair kreeg haar eerste veulen, een merrie. Verrassend was de kleur van deze pony. Niet vos, zoals we verwachtten, maar mushroom. We zijn erg blij met deze Kaeden van 't Heut!


 

1 mei 2016:

Het eerste veulen van dit jaar is geboren op 6 mei. Het is een hengstveulen van Caitlynn, de vader is Elmar v.d. Egchelsehei. Hij heeft de naam Kay gekregen.

Zijn halfbroertje werd op 11 mei geboren. Zijn moeder is Patricia. Deze mooie jongen heet Kick van 't Heut. Voor foto's van de beide veulens, klik hier.

Elmar v.d. Eghelsehei

9 april 2016:

Vandaag is Gwynne naar de stamboekopname geweest. Zij is gemeten op 100 cm en opgenomen in het stamboek met een score van 75/75.


28 september 2015: Uitslagen premiekeuring Bergharen

De premiekeuring is weer voorbij en we kunnen terugkijken op twee dagen met goede resultaten.

Op vrijdag was de jeugd aan de beurt. De beide enters, Hind en Halina van ’t Heut behaalden netjes hun enterpremie. Bij de twenters was er een premie voor Gwynne van ’t Heut. Ghyslaine wist helaas geen premie te behalen.

De zaterdag begon met mooie premies voor de beide hengstveulens, Jay van ’t Heut en Jurre van ’t Heut wisten beide de tweede plaats in hun rubriek te bemachtigen. Ook de twee merrieveulens, Izzy en Iliyah behaalden vlot hun veulenpremie.

Bij de driejarige merries stonden Fay en Flair van ’t Heut beiden met een vlotte tweede premie op de tweede plaats in de rubriek. Voor Elvyne was er na de mooie eerste premie van vorig jaar dit jaar een tweede premie. Dit is jammer, maar vormt meteen een mooie uitdaging voor volgend jaar! Danish Dyanne van ’t Heut was hekkensluiter in haar rubriek, maar gelukkig nog wel met een tweede premie.

Bij de kroonmerries wist Caitlynn haar eerste premie te behouden. Aliyah haalde in haar rubriek een mooie tweede premie.

Al met al waren het goede keuringsdagen waar we met een tevreden gevoel op terug kunnen kijken! Kijk voor de totale uitslag op www.spf-bergharen.nl


4 juli 2015: Het laatste veulen is geboren

Vanmorgen vroeg heeft Aliyah een merrieveulen gekregen: Iliya van 't Heut.  Vader is Narcos van Stal 't Hurkske. Dit is het laatste veulen wat dit jaar geboren wordt. De eindstand is nu 2 om 2.

Nikita is helaas toch gust gebleven

Iliyah


28 juni 2015: Uitslagen Jubileumkeuring

Gisteren vond in Bergharen de Jubileumkeuring van de fokvereniging Maas & Waal en Rijk van Nijmegen plaats. Wij hadden vier pony's opgegeven voor de keuring en Beezie liep mee in de aangespannen rubrieken.

De uitslagen van onze pony's waren als volgt:

Jay van 't Heut eindigde op kop in zijn rubriek en Gwynne van 't Heut eindigde op de derde plek. Elvyne van 't Heut stond op de tweede plek, direct achter de dagkampioen. Flair van 't Heut was de laatste in de ring en ook zij eindigde op een mooie derde plek. Beezie wist zowel bij de enkelspannen als in het damesnummer de derde plek te veroveren.

Tot slot kwamen de stalgroepen in de baan. Wij hadden alle pony's de we bij ons hadden op een rijtje gezet. Een hele uitdaging om deze vier netjes naast elkaar te laten lopen, maar het is gelukt en ze werden beloond met een mooie tweede plek.

Kijk voor de totale uitslag op www.spf-bergharen.nl


9 juni 2015: Veulennieuws!!!

De eerste veulens zijn geboren! Op 30 april kreeg Caitlynn een mushroom merrieveulen: Izzy v. Stal 't Heut. (v. Narcos v. St. 't Hurkske)

Elvyne kreeg haar eerste veulen op 7 mei;  Een vos hengstveulen: Jay van 't Heut. (v. Euforie v.d. Wechterholt)

Het derde veulen van dit jaar was voor Patricia. Haar hengstveulen Jurre van 't Heut (v. Narcos v. St. 't Hurkske) werd geboren op 12 mei.

 

We wachten nog op twee veulens van Nikita en Aliyah.

 

Voor foto's van de veulens, klik hier!

 


5 mei 2015: Elmar v.d. Egchelsehei

De hengst Elmar v.d. Egchelsehei is gearriveerd op stal 't Heut. Deze kleine maats 1e premie voshengst werd in 2014 goedgekeurd. Hij is eigendom van J.H. Wolters te Elst en zal het komende dekseizoen bij ons in de wei lopen.

 


11 april 2015: Stamboekopname

Vandaag zijn Fay en Flair naar de Stamboekopname in Bergharen geweest. Beide pony's werden met een goede beoordeling opgenomen in het stamboek.

 


11 december 2014: Hengstenkeuring

Vandaag is onze hengst Frisq van 't Heut naar de jong hengstenkeuring geweest. Frisq is een zoon van Narcos van Stal 't Hurkske en de eerste premiemerrie Wyanne van 't Heut.

Helaas is Frisq de eerste bezichtiging niet doorgekomen. Hij is inmiddels verkocht naar Duitsland.

 


28 september 2014: Uitslagen Premiekeuring.

Vrijdag en gisteren hadden we weer onze jaarlijkse fokdag en premiekeuring. Dertien pony’s hadden we opgegeven en twaalf hebben we er laten zien.

Aliyah had toch nog teveel last van een hoefzeer aan haar rechtervoorbeen en hebben we daarom teruggetrokken.

De jonge pony’s hebben alle vier netjes hun premie behaald op vrijdag. Enterpremie voor Ghyslaine en Gwynne en twenterpremie voor Fay en Flair.

Op zaterdag hadden we drie veulens mee, Hidde werd helaas niet geprimeerd, Halina en Hind haalden wel een veulenpremie.

Na de pauze waren onze oudere merries aan de beurt met gelijk een droomstart:

Elvyne begon op een tweede plek in de kleine maat, mocht vervolgens aan kop en werd bekroond met een eerste premie. Ellianne behaalde daarna een tweede.

Toen was het de beurt aan Caitlynn, “gewoon” erbij in de grote maat en ook voor haar een eerste premie. Danish Dyanne behaalde daarna weer een tweede.

Bleef Beezie nog over, alles er aan doen om toch af te sluiten met een dikke tweede hadden we ons voorgenomen, dan wordt ze kroon en gaat ze daarna volledig in de sport.

Ze valt dan al op tussen de rest omdat ze op ijzers staat, buiten op de stoep wordt ze nagekeken.

Dan begin je in de rubriek op plaats zes (van zes). Na een rondje stappen schuift ze op naar plaats vier en toen … jury blijft kijken, extra jurylid erbij en uiteindelijk ook voor Beezie een eerste premie!

Resultaten die we van tevoren niet durfden te bedenken!

BeezievantHeut     CailtynnvantHeut

 


17 juli 2014: Update veulens!

Deze maand zijn veulen nummer twee en drie geboren, de laatsten van dit jaar. Op 2 juli kreeg Nikita haar VOSkleurige zoon Hidde met als vader Narcos.

Vanochtend zorgde Aliyah voor een verrassing, zij liep in het land met een merrieveulen, ook van Narcos. Zij krijgt de naam Hind.

Gelukkig is alles gezond. De eerste foto's van deze veulens zijn te vinden op de fotopagina.

 


3 mei 2014: Eerste veulen geboren!

Vanavond is het eerste veulen geboren bij Stal 't Heut.

Een merrieveulen bij Caitlynn met als vader Narcos.

Haar naam: Halina van 't Heut.

 Halina van t Heut

 


18 april 2014: Veulens verwacht

Dit jaar worden er vier veulens verwacht, allen van de hengst Narcos van Stal 't Hurkske.

Narcos

 


12 april 2014: Stamboekopname

Vandaag zijn Elvyne en Ellianne opgenomen in het stamboek met mooie cijfers.

Elvyne heeft een stokmaat van 92 cm

Ellianne heeft een stokmaat van 96 cm


12 april 2014: ABOP

Vandaag heeft onze hengst Thijmen van Stal Polderzicht een ABOP-proef gelopen.

Hij deed dit heel braaf en behaalde een B-certificaat met 82 punten.

Thijmenaangespannen

Marleen Bos bedankt voor het trainen en rijden van Thijmen!